Bänkskiva i sten – vilka alternativ finns

24 februari 2023
Staffan Ehrlin
bänkskiva sten

editorial

Bänkskiva i sten – vilka alternativ finns

Letar du efter en elegant lösning för din köksinredning? Bänkskivor i sten är ett utmärkt sätt att lägga till lite lyxig kvalitet och naturlig skönhet till ditt kök, samtidigt som de är otroligt hållbara. Oavsett om du letar efter en iögonfallande granitbänkskiva eller rustik textur från marmor finns det ingen brist på fantastiska stenalternativ på marknaden som kan förvandla vilket kök som helst till en showstopper. Fortsätt läsa vårt blogginlägg för mer information om du nyligen sökt på bänkskiva sten.

Bänkskivor i granit

Granit är ett favoritval för köksbänkar och det är lätt att förstå varför. Denna natursten erbjuder ett attraktivt utseende med sitt unika mönster av fläckar, virvlar och fläckar som gör varje bit något annorlunda. Den är också extremt stark och motståndskraftig mot repor och värme, vilket gör den till ett perfekt val för upptagna hushåll. Granitbänkskivor finns också i ett brett utbud av färger och storlekar för att matcha alla befintliga köksinredningar. 

bänkskiva sten

Bänkskivor i marmor

Marmor är ett annat tidlöst alternativ när det gäller bänkskivor i sten. Denna eleganta sten lämpar sig både för traditionella och moderna inredningar med den klassiska vita basen och de intrikata ådringarna. Även om marmor är mindre slitstark än granit är det fortfarande ett otroligt hållbart alternativ som är lätt att rengöra och underhålla.

Bänkskivor av kvarts

För en långvarig och underhållsfattig köksbänkskiva är kvarts ett idealiskt val. Denna konstgjorda sten har samma styrka som natursten med den är dessutom icke-porös, vilket gör den motståndskraftig mot fläckar. Kvartsbänkskivor finns i en mängd olika färger, så du kan lätt hitta det perfekta alternativet som matchar din köksstil.

Bänkskivor av kalksten

Om du letar efter ett mjukare stenutseende med subtila ådringar och fina korn, kan kalksten vara ett utmärkt val för ditt kök. Naturstenen har en jordnära ton som ger en varm och inbjudande atmosfär i alla kök.

 

 

Fler nyheter